Lesschema Klassiek Schetsen & tekenen met potlood of pen

geplaatst in: Geen categorie | 0

Vorig jaar waren voor deze cursus veel nieuwe cursisten gekomen. Dit najaar zullen er ongetwijfeld weer meer nieuwe cursisten bijkomen. We beginnen dus met de bassicursus alleen met potloden in zwart/wit en later portret tekenen. Bij de gevorderden gaan we behalve met potloden, ook met pen, inkt en later ook met kleuren aan de slaag.

Thema: Zen-tekenen met pen.

We gaan niet alleen tekenen, maar ook om via het tekenen te kunnen mediteren. Kern van het Zen tekenen is, dat je niet alleen kijkt met je oog, maar ook met je hart en gevoel bezig bent. Hierdoor kunnen alle indrukken wat zichtbaar is en voelbaar is op papier schrijven of tekenen, zonder naar voorbeelden te kijken.

Zen is de weg, niet het product.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *